Gräfsnäs Slottsruin – Vernissage 6 Juni 2022 Kl 13-17 Ann & Lena – Musik Danica & Magnus

Konstnären Lena Maijanen och hennes Konstnärskollega Ann Westerlund kommer att ställa ut i hela slottsruinen i Gräfsnäs och ha vernissage den 6 Juni. Utställningen heter FRAGMENT.

Duon Danica och Magnus kommer också att spela inne slottsruinen i Gräfsnäs. Utställningen håller på ifrån den 6 Juni – 6 Juli 2022. Slottsruinen är öppen dagligen kl 11-16.

Ann Westerlund är en konstnär från Falubygden. Hon bor och har sin verkstad i Stenstorp som ligger mitt emellan Falköping och Skövde.

Hon jobbar i många olika tekniker. Bl.a. med måleri, keramik, glas, trä och grafik. De olika materialen får gärna blandas i oväntade och roliga kombinationer.

Det är idéerna som styr utförandet och som får bestämma materialvalen och hon använder gärna gamla traditionella tekniker för att skapa nya och unika föremål.

Om utställningen på Gräfsnäs i juni säger hon – ”Denna utställning som har namnet FRAGMENT handlar för mig om att sammanfoga små delar till något större – en bild, ett sammanhang, en känsla.

Varje del för sig är bara ett fragment, ett lösryckt stycke, men när det sätts ihop med andra delar börjar ett mönster att visa sig och en bild att framträda.

Jag funderar över hur våra minnen och våra vanor är viktiga fragment för att kunna pussla ihop bilden av oss och våra liv.” Ann.

www.westerlundkonsthantverk.se

Lena Maijanen är en konstnär ifrån Sjuhäradsbygden. Bor i Dalsjöfors som ligger mitt emellan Borås och Ulricehamn, där hon också har sin ateljé.

Har målat i hela sitt liv. Tycker om att måla i olika målartekniker såsom Olja, Akvarell, Gouache och kol. Hon är även kursledare i olika målartekniker runt om i Sjuhäradsbygden.

(Kinna, Borås, Bollebygd, Ulricehamn och har även målar kurser på distans) Tycker om att hjälpa stötta och få andra att utvecklas inom måleriet och även hjälpa till med utställningar.

Målar figurativt och sakralt och har målningar som finns som offentliga och stående verk i församlingshem, Prästgårdar och Kyrkor i Svenska Kyrkan.

Hon inspireras av renässansens måleri och perspektiv och  Rubens fantastiska rörelse och dynamik i sina tavlor.

Tycker om färger och arbetar mycket med att få fram vackra kulörer i sitt måleri. Hon målar gärna, människor, porträtt, djur och natur. Arbetar även med beställningar.

På senare tid har hon inspirerats av äldre tider och  sina egna minnen ifrån barndomen.

Om utställningen i Gräfsnäs säger hon – ”Jag vill att betraktaren skall få fånga ett ögonblick ett FRAGMENT av någonting en känsla eller ett möte.

Jag vill bjuda in dig som betraktare för att möta något och också vara en del av något.

Ett FRAGMENT av en tid eller ett möte med människor, djur eller natur. ” Lena

www.lenamaijanen.com

Danica & Magnus:

Cello, Gitarr & Sång Duo Danica & Magnus bjuder på egna tolkningar av tex sånger från Mexiko, svenska visklassiker, klassiska pärlor, nyskrivna egna sånger och dessutom ger sig på att tolka folkkära dansbandslåtar på sitt eget lilla vis! Danica Nyström och Magnus Jonsson är två musiker med klassisk bakgrund som verkligen har funnit varandra och deras samarbete bubblar av kreativitet och idérikedom. 2021 har varit ett händelserikt år för duon, de har bland annat spelat in sitt första album En dag i sänder Spotify – En dag i sänder samt deltagit i Sveriges radios musiktävling P4 Nästa med låten ”Pojken i mitt hjärta” Bidrag 4. Duo Danica & Magnus – Pojken i mitt hjärta – P4 Väst Bidrag 4. Duo Danica & Magnus – Pojken i mitt hjärta – P4 Väst | Sveriges Radio

| Sveriges Radio Genom sociala medier har duon fått kontakt med en publik i Latinamerika, deras tolkning av den mexikanska sången La Llorona https://www.youtube.com/watch?v=Hq05pOeklmE

fick snabbt nästan 200 000 visningar på Facebook och mötes av kärlek och hyllningar från en rad olika spansktalande länder. Danica spelar cello och Magnus sjunger och spelar gitarr när de framför sina personliga och stämningsfulla tolkningar.